Geplaatst op 1 reactie

Hoe moet ik Nanoxidil gebruiken?

Correct en regelmatig gebruik van Nanoxidil is essentieel voor goede resultaten. Het is daarom belangrijk dat u de lotion correct aanbrengt.

Probeer  vooral een ritme te vinden in het aanbrengen. Na een tijd voelt het bijna hetzelfde als het poetsen van uw tanden of het wassen van uw haar. Het wordt een gewoonte.

Nanoxidil Aanbrengen

Nanoxidil is een vloeistof die komt in een handig flesje met spuitdop. Breng twee maal per dag 6 pompjes aan, liefst direct op de plek waar de haaruitval het meest aanwezig is. Meestal is dit op de kruin en/of op de inhammen. Wrijf de vloeistof met uw vingertoppen over het oppervlak. Was na gebruik uw handen met zeep. Gebruik vooral niet uw nagels tijdens het inwrijven omdat dit de hoofdhuid kan beschadigen. Laat de vloeistof minimaal enkele uren intrekken voordat u uw haar wast. Het kan geen kwaad om de vloeistof langer in te laten trekken. De vloeistof kan zowel op gewassen als op ongewassen haar worden aangebracht.

Hoe vaak Nanoxidil gebruiken?

Het is belangrijk dat u dagelijks de lotion aanbrengt, het liefst op vaste tijdstippen. Probeert u er een gewoonte/ritme van te maken, net zoiets als het poetsen van uw tanden. Het kan tot 3 uur duren voordat de lotion volledig is ingetrokken. Een enkele keer overslaan kan niet veel kwaad, maar als u meerdere keren na elkaar overslaat kan dit een negatief effect hebben op de haargroei.

Mag ik mij douchen na gebruik?

Het wordt afgeraden om binnen 3 uur na het aanbrengen van de lotion uw haren te wassen. Er is dan een kans dat u de Nanoxidil weer uitspoelt. Na ongeveer 3 uur is de vloeistof ingetrokken en kunt u de haren en hoofdhuid wassen.

Hoeveel nanoxidil moet ik gebruiken?

De aangeraden hoeveelheid is 6 pompjes per keer. Het heeft geen tot weinig zin om meer dan deze hoeveelheid te gebruiken. Wanneer u start met het gebruik van nanoxidil kunt u ook minder vloeistof gebruiken om uw lichaam te laten wennen. U kunt de dosis langzaam verhogen naar 6 pompjes.

Kan ik Nanoxidil ook alleen in de avond aanbrengen?

Het wordt aangeraden om de lotion twee keer per dag op vaste tijden aan te brengen. Dit zorgt voor optimale resultaten. Wanneer het voor u echter echt niet mogelijk is om dit te doen kunt u het ook 1x per dag aanbrengen, bijvoorbeeld in de ochtend of voor het slapen gaan. Wij adviseren echter om het  twee keer per dag aan te brengen.

Moet ik Nanoxidil op vakantie ook aanbrengen?

Als u langere tijd op vakantie gaat is het verstandig om een flesje mee te nemen en de lotion ook op vakantie te gebruiken. Houdt er rekening mee dat u niet in de felle zon gaat direct na het aanbrengen. Wanneer u maar een paar dagen weg gaat kunt u overwegen de behandeling een paar dagen over te slaan, al kunnen hier wel negatieve effecten aan vast zitten. Voor optimale resultaten gebruikt u het dagelijks.

Nanoxidil of Minoxidil?

Deze vraag komt vaak langs. Het is afhankelijk van uw situatie of Spectral DNC-N beter geschikt is dan minoxidil. U kunt hier een artikel vinden waar wij dieper in gaan op Nanoxidil of Minoxidil.

Spectral DNC-N met 5% Nanoxidil

1 gedachte over “Hoe moet ik Nanoxidil gebruiken?

Reacties zijn gesloten.