Geplaatst op

Veel gestelde vragen over Nanoxidil

De vraag hoe lang Nanoxidil gebruikt moet worden komt regelmatig voorbij. Hieronder zetten wij een aantal vragen op een rijtje met het antwoord eronder. Indien u nog meer informatie over Nanoxidil wilt ontvangen adviseren wij deze algemene informatie over Nanoxidil door te nemen.

Hoe lang moet ik Nanoxidil blijven gebruiken?

Nanoxidil helpt om bestaande haren sterker te maken en verzwakte of uitgevallen haren weer te laten terug groeien. Het is daarom belangrijk om nanoxidil regelmatig en langdurig te gebruiken. Wanneer u stopt met nanoxidil zullen de haren die hier afhankelijk van zijn geworden langzaam gaan uitvallen. Dit proces duurt vaak enkele maanden, waarbij u de zwakste haren vaak als eerste verliest.

Krijg ik een shedding van Nanoxidil?

Wanneer u nanoxidil gaat gebruiken is er een kans op shedding. Hierbij vallen de zwakkere haren uit. In sommige gevallen valt ook een gedeelte van de nog gezonde en dikke haren uit. Maakt u zich echter geen zorgen, na verloop van tijd zullen deze haren weer terug groeien. Meestal komen de zwakke haren weer sterker terug, en zullen in de loop van de tijd steeds dikker en sterker worden. Niet iedereen heeft last van een shedding. Met de introductie van Nanoxidil is de kans op shedding een stuk kleiner geworden.

Wat gebeurt er als ik stop met Nanoxidil?

Wanneer u stopt met nanoxidil zullen de afhankelijke haren langzaam gaan uitvallen. Dit gebeurd niet in een keer maar vaak in de loop van een aantal maanden. Indien u langer nanoxidil gebruikt kan dit proces ook langer duren. Alleen de haren die afhankelijk zijn geworden van nanoxidil zullen hierbij uitvallen. U zult dus nooit minder haar overhouden dan wanneer u helemaal geen nanoxidil gebruikt zou hebben.

Moet ik Nanoxidil ook op vakantie gebruiken?

Regelmatig en secuur gebruik van nanoxidil is noodzakelijk voor een effectieve werking. Wanneer u voor een langere periode op vakantie gaat is het verstandig om nanoxidil mee te nemen zodat u deze hier ook kunt gebruiken. Het is echter geen ramp om enkele dagen te stoppen met nanoxidil, maar wanneer het mogelijk is kunt u dit beter vermijden. Over het algemeen adviseren wij dus om nanoxidil op vakantie ook gewoon te gebruiken. Let er wel op dat nanoxidil eerst moet intrekken voordat u de felle zon in gaat.

Voor meer informatie over Nanoxidil verwijzen wij u ook naar onze eerder geschreven artikelen:

voor vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.

Veel gestelde vragen over haaruitval