Geplaatst op

Nanoxidil na een haartransplantatie

Na een haartransplantatie is het van belang dat u haar snel en sterk terug groeit. Daarom wordt vaak het gebruik van zowel finasteride als Nanoxidil geadviseerd. Dit kan eventueel tijdelijk (ongeveer 12 maanden), maar kan uiteraard ook doorgezet worden daarna.

Wanneer kan ik nanoxidil gebruiken na een haartransplantatie?

Het is belangrijk dat de wondjes die ontstaan zijn dicht zijn en begonnen met genezen. Dit is meestal al na enkele dagen, maar wij adviseren na 14 dagen te starten met Nanoxidil. Finasteride kan gewoon direct erna (en ervoor) gebruikt worden. Het gebruik van deze middelen kan voorkomen dat de haren rondom het transplantatie gebied uitvallen, ook wel bekend als shock-loss. Dankzij finasteride en nanoxidil zal dit beperkt worden of zelfs uitblijven. Ook de getransplanteerde haren zullen sterker en eerder gaan groeien. Overleg het gebruik van nanoxidil altijd met uw behandelend chirurg en uw huisarts. Het is dan ook toegestaan om de haren/hoofdhuid weer voorzichtig te wassen. Let vooral op bij het drogen dat u niet wrijft/schuurt, maar met name een deppende beweging maakt. Mocht u nog op zoek zijn naar een shampoo tegen haaruitval dan adviseren wij u Revita Shampoo. Let bij het gebruik van nanoxidil goed op dat of uw hoofdhuid niet geïrriteerd raakt, al is dit erg uitzonderlijk. Het is verstandig om een tijd voor de transplantatie te kijken hoe u reageert op nanoxidil. Overigens moet u 2 dagen voor de daadwerkelijke transplantatie sowieso stoppen met het gebruik van Nanoxidil.

Hoe lang moet ik Nanoxidil gebruiken na een haartransplantatie?

Het wordt aangeraden om minimaal een jaar na de transplantatie nanoxidil te blijven gebruiken. Dit geeft de relatief zwakke haren meer kans om weer sterk te worden. Als u nu stopt is de kans wel aanwezig dat er weer een aantal haren zullen uitvallen. U kunt dan ook Nanoxidil blijven gebruiken na een jaar. Eventueel kunt u ook overstappen naar een lichtere dosis of een kleinere hoeveelheid.