Geplaatst op

Hoe lang moet ik minoxidil gebruiken?

 

Minoxidil is niet meer verkrijgbaar.
Wij adviseren Nanoxidil  5% als alternatief.
Deze is nog effectiever.

 

Voor veel mensen blijft het onduidelijk hoe lang men minoxidil moet gebruiken en wanneer men kan stoppen met Minoxidil.
Het is belangrijk om minoxidil lotion op de juiste manier te gebruiken om de effectiviteit zo maximaal mogelijk te maken.

Hoe lang moet ik minoxidil gebruiken?

Helaas is het antwoord hierop vrij eenvoudig, namelijk altijd. Minoxidil kan de onderliggende oorzaak van haaruitval niet aanpakken of genezen, het kan alleen bestaand haar dikker maken en zwakke haren sterker maken. Hierdoor wordt de haaruitval vertraagd en kunnen dunne, soms onzichtbare haren, weer dikker worden waardoor het haar meer volume krijgt en kale plekken minder opvallen.

Echter, wanneer u stopt met minoxidil zal dit effect langzaam afnemen. De  haren die afhankelijk zijn geworden van minoxidil zullen na verloop van tijd gaan uitvallen. Indien u de haren wilt blijven behouden is het dus belangrijk om de lotion te blijven gebruiken

De eerste effecten kunnen 6 tot 12 maanden duren, dus ook in het begin is volhouden en een regelmatig patroon belangrijk.

Hoe moet ik minoxidil gebruiken?

Voor de volledigheid gaan wij hier ook nog in op het correcte gebruik van minoxidil. Bij vloeibare lotion is het aangeraden om twee keer per dag 1ml vloeistof aan te brengen op de hoofdhuid. Probeer hierbij de haren te vermijden, en zorg ervoor dat de lotion alleen komt op de relevante plekken. Voorkom dat de vloeistof op uw voorhoofd komt om de kans op bijwerkingen zo klein mogelijk te houden.

Indien u een foam gebruikt kan de dosering enigszins afwijken van hierboven, maar het is wel de bedoeling dat u ook dit twee maal daags aanbrengt.


 

Heeft u nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op.