Geplaatst op

Last van jeuk bij Nanoxidil

Haaruitval gaat vaak samen met jeukSommige gebruikers kunnen last hebben van jeuk bij het gebruik van nanoxidil.

Haaruitval en jeuk zijn vaak verbonden. Mensen die last hebben van dunnen wordend haar en kaalheid melden vaker dat ze veel jeuk hebben. Het is dus belangrijk om onderscheid te maken tussen jeuk door haaruitval, en jeuk door het gebruik van nanoxidil.

Indien u begint met nanoxidil is het belangrijk om u hoofdhuid en lichaam goed in de gaten te houden. Zo kunt u kijken of u last heeft van mogelijke bijwerkingen. In een enkele uitzondering kunnen er witte schilfers op de huid achterblijven, of kunt u extra jeuk krijgen van nanoxodil. Voor deze gebruikers is het verstandig om te kijken naar alternatieven die dergelijke bijwerkingen verminderen of volledig verdwijnen.

Nanoxidil is een geavanceerde vorm van minoxidil en maakt gebruikt van nano-capsules om de werkzame stof bij de haarzakjes te krijgen. Hierdoor is het beter geschikt voor de gevoelige hoofdhuid en is er een stuk minder kans op jeuk.

Indien u toch nog last hebt van een jeukende hoofdhuid adviseren wij het gebruik van een shampoo tegen haaruitval, zoals Revita.