Geplaatst op

Alternatief voor Finasteride

Finasteride is het meest gebruikte medicijn tegen haaruitval. Officieel is het bekend onder de naam ‘Propecia’.
Door dagelijks 1mg in te nemen kan haaruitval vermindert worden en bestaan haar dikker worden.

Een nadeel van finasteride is de mogelijke kans op serieuze bijwerkingen, waaronder erectiele dysfunctie en Gynecomastie (borstvorming). Hoewel de kans (zeer) klein is vinden sommige gebruikers het risico te groot. Daarnaast is Finasteride alleen verkrijgbaar op recept, en is het officieel medicijn propecia tamelijk duur

Alternatieven

Naast finasteride zijn er een aantal supplementen die je kunt nemen om kaalheid tegen te gaan. Het meest bekende alternatief is waarschijnlijk Saw Palmetto.
Saw Palmetto vermindert DHT in het lichaam waardoor de haaruitval vertraagd wordt. De werking is enigszins vergelijkbaar met finasteride, maar de werking is waarschijnlijk minder sterk en de kans op bijwerkingen is een stuk kleiner.

Wij hebben momenteel 2 alternatieven voor finasteride.

  1. Een aanrader met Saw Palmetto is Foligain haargroei tabletten met Saw Palmetto. Deze tabletten neem je iedere dag en zijn makkelijk in gebruik.
  2. TRX2. Oorspronkelijk uit Engeland en afkomstig uit Oxford. Dit middel beloofd sterkere haargroei zonder bijwerkingen. Sinds kort ook officieel verkrijgbaar in Nederland.

Let op: wij adviseren iedereen om het gebruik van supplementen en andere medicatie eerst te overleggen met zijn of haar huisarts