Geplaatst op

Verschil tussen Foam en Vloeistof (Minoxidil)

Minoxidil is niet meer verkrijgbaar.
Wij adviseren Nanoxidil  5% als alternatief.
Deze is nog effectiever.

Minoxidil bestaat in veel verschillende vormen: Foam, vloeistof, 2%, 5%, 15%, met alcohol, minder alcohol, etc.
Het kan verwarrend zijn om hieruit een goede keuze te maken.

Deze verschillende vormen hebben we eerder al besproken in het artikel over Minoxidil.

Verschil tussen Minoxidil Foam en Vloeistof.

Echter krijgen wij regelmatig de vraag over het verschil tussen de foam versie en de vloeibare versie.

Minoxidil Foam
Deze vorm van Minoxidil wordt geleverd in een spuitbus en veranderd bij gebruik in een soort schuim. Het is enigszins vergelijkbaar met scheerschuim.
Wij hebben hiervan twee variaties, Foligain F2 (2%) en Foligain F5 (5%).

Het voordeel van deze schuimvorm is dat het sneller intrekt en niet zo makkelijk wegloopt. Deze schuimvorm is namelijk niet vloeibaar waardoor de schuim beter op zijn plek blijft. Bij gebruikt klikt u simpelweg op de knop bovenop waarna u de foligain foam op u handen kunt aanbrengen (eventueel kunt u hierbij plastic handschoenen dragen). Vervolgens brengt u met u vingertoppen de foam aan op uw hoofdhuid. Probeer hierbij de haren te vermijden. Bij langer of krullend haar kan het soms lastig zijn om de haren te vermijden. Indien u hier veel last van heeft is het wellicht verstandig om voor de minoxidil lotion te kiezen.

Minoxidil Lotion (Vloeistof)
Deze vorm is het meest populair. Het is relatief goedkoper dan de schuimvorm en kan, indien met hier gewend aan raakt, makkelijk gebruikt worden. Het grote nadeel van de vloeistof is dat deze vaak makkelijk uitloopt en dat het langer duurt voordat deze intrekt. Ook heeft een zeer klein aantal mensen last dat de minoxidil niet volledig intrekt en op de hoofdhuid achterblijft, waardoor kleine witte schilfertjes zichtbaar zijn.

Het voordeel is dat u dit beter tussen de haren kunt aanbrengen. Met de bijgeleverde pipet kunt u als het ware tussen uw haren door en vervolgens het op uw hoofdhuid druppelen. Indien u hier handig in raakt worden de haren vrijwel niet aangeraakt, waardoor de minoxidil alleen op de hoofdhuid komt.

Van de Minoxidil vloeistof hebben wij ook een aantal varianten, waarvan Spectral UHP en Foligain N5 (minder alcohol) populaire keuzes zijn.