Geplaatst op

Baardgroei Nanoxidil

Baardgroei stimuleren met Nanoxidil

Een volle baard is het streven van veel mannen, maar niet iedereen is geboren met een volle stevige baard. Omdat Nanoxidil kan helpen de haargroei te bevorderen, krijgen wij regelmatig de vraag of dit ook gebruikt kan worden om baardgroei te stimuleren.

Nanoxidil is doorontwikkeld op de oorspronkelijke Minoxidil lotion. Deze 5% oplossing werd met name ingezet als lotion tegen haaruitval, omdat het haren op de hoofdhuid dikker en steviger kan maken. Bij mannen die last hebben van haaruitval kan het helpen om de verzwakte en dunne haren weer sterker te maken met meer dikte. Dunne vellus haren kunnen onder het effect van deze lotion weer dikker worden met hun eigen oorspronkelijke kleur.

Het nadeel van minoxidil was dat er een aantal bijwerkingen waren, die bij aanbrengen op het gezicht alleen nog maar meer werden. Denk aan mogelijke hoofdpijn, zwelling rond de ogen, donkere wallen en ‘ongewenste haargroei’. Bij het gebruik van nanoxidil zijn deze bijwerkingen echter grotendeels verdwenen en komt deze lotion opeens weer in aanspraak om de baardgroei te stimuleren.

In een onderzoek kwamen geen bijwerkingen naar voren door Nanoxidil, waardoor het veiliger in gebruik is dan minoxidil. Hierbij moeten wij opmerken dit dit onderzoek gericht was op haargroei op de hoofdhuid, niet op het gezicht. Er is geen groot wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het gebruik van nanoxidil en baardgroei. Hierdoor is het niet mogelijk om officiële uitspraken te doen. Wel zien wij wereldwijd tientallen gebruikers die het geprobeerd hebben, en hier erg tevreden over zijn.

Omdat er geen officiële onderzoeken gedaan zijn adviseren om bij gebruik om het gezicht altijd extra voorzichtig te zijn. Dit middel is ontwikkeld voor gebruik op de hoofdhuid dus wees altijd extra attent op eventuele bijwerkingen. Wij schreven eerder al een artikel over het gebruik van Nanoxidil. Houdt de huid in het gezicht goed in de gaten. Bij eerste keer gebruik op de hoofdhuid adviseren wij altijd te beginnen met een kleine hoeveelheid zodat de huid kan wennen. Kijk hoe je lichaam erop reageert en bouw langzaam op tot de reguliere hoeveelheid. Er is geen reden om overhaast in te springen. Geef je lichaam de tijd om te wennen en kijk of er bijwerkingen optreden.

Heb jij ervaringen met Nanoxdil op je baard? Deel jouw ervaring met ons zodat wij anderen kunnen informeren.

Baardgroei stimuleren met Nanoxidil