Geplaatst op 1 reactie

Mogelijke Bijwerkingen Minoxidil

Minoxidil is niet meer verkrijgbaar.
Wij adviseren Nanoxidil  5% als alternatief.
Deze is nog effectiever.

 

Mogelijke bijwerkingen van Minoxidil

Behalve het gewenste effect kan Minoxidil net als elk ander product bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende.

Heeft u nog vragen over dit product?
Neem dan contact op met onze klantenservice en vraag het bij uw huisarts.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

  • Overmatige haargroei op andere plaatsen dan waar dit medicijn is opgebracht, zoals op de armen of benen of in het gezicht. Dit gaat weer over als u met dit medicijn stopt. Raadpleeg uw arts als u hier veel last van heeft.
  • Huidirritatie, zoals droge huid, jeuk, huiduitslag en branderig gevoel. Meestal komt het doordat de alcohol in de lotion de huid kan uitdrogen. Zeer zelden komt dit door een allergische reactie op het medicijn en moet u met het medicijn stoppen. Raadpleeg in dat geval uw arts.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

  • Toename van het haarverlies tijdens de eerste weken van het gebruik. Meestal stopt dit na twee tot zes weken. Soms komt dit doordat onder invloed van dit medicijn oud haar uitvalt en nieuw haar hiervoor in de plaats komt. Raadpleeg uw arts als u hier veel last van heeft.
  • Overgevoeligheid voor dit medicijn of een van de bestanddelen van dit huidmiddel. U kunt dit merken aan huiduitslag, jeuk en galbulten. Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts. In zeldzame gevallen ontstaat er bij allergie ook opgezwollen lippen, tong of gezicht. Stop dan meteen het gebruik en waarschuw een arts. Bij allergie mag u dit medicijn niet meer gebruiken. Geef aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor dit medicijn. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het medicijn niet opnieuw krijgt.
  • Hoofdpijn en duizeligheid. Raadpleeg uw arts als u hier veel last van heeft.
  • Algemeen gevoel van zwakte, problemen met zien, irritatie van de ogen en veranderingen in de smaak. Raadpleeg dan uw arts.
  • Heeft u een hart- of vaataandoening, zoals angina pectoris (pijn op de borst), een versnelde hartslag of een hartritmestoornis? Dit medicijn kan de hart- of vaataandoening verergeren. Gebruik dit medicijn daarom alleen in overleg met uw arts.

Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

1 gedachte over “Mogelijke Bijwerkingen Minoxidil

  1. […] kans op mogelijke bijwerkingen vergeleken […]

Reacties zijn gesloten.